Turun kaupunginkirjastossa järjestettiin medialukupiiri, jossa vanhemmat ja lapset tutustuivat yhdessä kriittisinä lukijoina lasten käyttämiin medialajeihin. Vanhemmat saivat tietoa lasten käyttämästä mediasta, ja osallistujat oppivat suhtautumaan kriittisesti mutta myös ymmärtäen eri-ikäisten kuluttamiin mediasisältöihin.
Medialukupiiri kokoontui syksyn ajan kerran kuussa. Ajankohta valittiin siten, että perheet ehtivät mukaan töiden ja illallisen jälkeen (esim. klo 18.00–19.30). Jokaiseen kertaan sisällytettiin myös toiminnallinen osuus, jossa lapset ja vanhemmat pääsivät tekemään yhdessä jotain käytännössä. Tapaamiskerrat koottiin pikemminkin erilaisten sisällöllisten teemojen kuin eri medialajien ympärille:
1. Harrastukset ja tiedonhaku
Ensimmäisellä kerralla teemana oli harrastukset ja tiedonhaku. Paikalla oli omasta harrastuksestaan kertonut nuori. Tämän jälkeen haettiin yhdessä netistä tietoa erilaisista harrastuksista.
2. Sarjakuva
Tilaisuus alkoi sarjakuvavinkkauksella, jonka jälkeen keskusteltiin siitä, ovatko sarjakuvat ”oikeaa” lukemista. Lopuksi tehtiin omat valokuvasarjakuvat iPadeilla ja Strip Designer -sovelluksella.
3. Musiikki
Kolmannen kerran aiheena oli musiikki, ja musiikkiosastoon tutustumisen sekä verkon musiikkipalveluista ja tekijänoikeuksista kertomisen lisäksi pidettiin levyraati. Siinä lapset ja aikuiset antoivat pisteitä toistensa valitsemille kappaleille.
4. Internet ja pelit
Paikalla oli asiantuntija, tässä tapauksessa Mannerheimin lastensuojeluliiton luennoitsija, kertomassa internetin turvataidoista ja sosiaalisesta mediasta. Lopuksi vanhemmat ja lapset kokeilivat yhdessä minipelien pelaamista verkossa.
- Tiedotus kirjaston lähellä olevien koulujen kautta esim. Wilmaa tai vastaavaa käyttäen tavoittaa perheet hyvin.
- Lisäksi lehtien menovinkit, kirjaston ym. tapahtumakalenterit, julisteet ja flaijerit kirjastotilassa, some (etenkin Facebook tavoittaa lasten vanhempia).